Cum cureți încălțămintea din piele naturală?

Pantofii din piele sunt un must have și o investiție importantă în garderoba oricărei femei. Sunt frumoși, comozi, de calitate foarte bună și îi putem păstra chiar ani de zile, dacă îi îngrijim corect.

Pielea, spre deosebire de alte materiale, are nevoie de un tratament special pentru a rămâne impecabilă chiar și după foarte multe purtări. Pentru a veni în sprijinul vostru am pregătit un mic ghid de curățare și îngrijire a pantofilor din piele.


Încălțămintea din piele întoarsă - cum o cureți

Cel mai important aspect de care trebuie să ținem cont atunci când vrem să curățăm pantofii din piele întoarsă este să nu folosim apă. Acest tip de piele, nu se curăță cu creme sau ceară ci există anumite perii speciale care ne ajută să eliminăm mizeria.

De asemenea, este important să evităm să purtăm pantofii din piele întoarsă în zilele ploioase. Încă de la prima purtare, trebuie să aplicăm un spray protector pe încălțăminte pentru a îi prelungi durata de viață.  Acest spray creează o peliculă invizibilă la suprafața pielii și o protejează de umiditate și praf iar aceasta devine mai rezistentă.


Încălțămintea din piele naturală sau lăcuită - cum o cureți

Pantofii din piele naturală trebuie curățați după fiecare purtare pentru a ne bucura de ei timp îndelungat. Aceștia se șterg cu o cârpă umedă și se depozitează apoi într-un spațiu răcoros. Căldura excesivă poate crăpa pielea și aceasta se poate decoji, în special cea lăcuită.

Spre deosebire de pantofii din piele întoarsă, aceștia nu se curăță niciodată cu o perie pentru a nu zgâria pielea. Folosiți creme sau ceară pentru a reda strălucirea pantofilor.


Niciodată să nu spălați pantofii din piele naturală (lăcuită sau întoarsă) la mașina de spălat. Toată încălțămintea din piele se curăță de mână. Nu așteptați să treacă prea mult timp de la ultima curățare pentru că efectele pot fi ireversibile. Ideal este să îi îngrijim după fiecare purtare pentru a evita petele și a menține pielea lucioasă.

Nu îi depozitați în locuri călduroase și nu îi uscați cu ajutorul uscătorului ci folosiți o cârpă pentru a absorbi apa, dacă este cazul.

Sperăm că sfaturile noastre să va fie de folos și să va bucurați cât mai mult timp de încălțămintea din piele.