53 de cadouri geniale de Crăciun

Ți-ai făcut deja lista de Crăciun? Mai sunt doar câteva zile până la, probabil, cea mai așteptată sărbătoare din an, așa că pregătirile ar cam trebui să intre pe ultima sută de metri. Tu ce-ți dorești de Crăciun? În afară de a-i face pe cei dragi fericiți, când își deschid cu entuziasm cadourile. Pentru că, dacă citești acest material, e clar că ai făcut din asta o prioritate! Și știm că, uneori, această activitate se poate dovedi a fi una care îți consumă mult timp, dar mai ales energie. Vestea bună pe care avem să ți-o dăm este că „vânătoarea” de cadouri geniale de Crăciun nu ar trebui să te epuizeze. Ba chiar dimpotrivă, te-ar putea energiza! Iar pentru asta avem soluții clare!

Dacă i-ai întrebat deja pe cei dragi „Ce-ți dorești de Crăciun?”, dar răspunsul a întârziat să apară sau a fost unul evaziv, iar tu ești în pană de idei, e posibil ca sugestiile pe care le vei primi în rândurile de mai jos să te ajute să alegi cele mai inspirate cadouri de Crăciun. Adică să termini în cel mai scurt timp lista de Crăciun și să-ți îndrepți atenția către alte activități pe care ți le-ai propus în zilele ce urmează. 

cadouri craciun

Și înainte de a trece, efectiv, prin lista de cadouri geniale de Crăciun pe care ți-am pregătit-o în rândurile următoare, vrem să-ți mai dăm câteva ponturi despre cum alegi un cadou, în funcție de persoana căreia vrei să-l dăruiești. Pentru că, fie vorba între noi, poți folosi recomandările de mai jos și în restul anului, atunci când vrei să cumperi un cadou pentru diferite sărbători, dar nu știi ce s-ar potrivi mai bine pentru ocazia ivită. 

Așadar, iată care sunt sugestiile noastre, care te vor inspira și vor aduce pe chipul persoanelor dragi zâmbetul acela pe care îl cauți. 

Cum alegi un cadou de Crăciun?

Când se cumpără cadourile de Crăciun?

Unde găsești cele mai inspirate cadouri de Crăciun?

Cum te asiguri că vei primi cadourile de Crăciun la timp pentru a le pune sub brad?

Greșeli pe care să le eviți atunci când cauți cadouri de Crăciun

Idei de cadouri

Cum alegi un cadou de Crăciun?

Așa cum spuneam și mai sus, lista de Crăciun nu ar trebui să reprezinte o sursă de stres pentru tine. Dar dacă ai lăsat deja goana după cadouri să te consume, e momentul să faci o pauză, poate chiar un pas înapoi, mental. Și să respiri adânc, chiar acum. Îți promitem că până termini de citit acest material vei ști exact care ar fi cel mai potrivit cadou pentru membrii familiei, pentru colegii sau prietenii tăi ori pentru alte persoane importante din viața ta. 

Lista cu idei de cadouri nu ar trebui privită ca pe o obligație pe care o ai, ci mai degrabă ca pe o ocazie specială pentru a transmite, din nou sau pentru prima dată, mesaje de iubire, aprecierea sau respectul pe care îl porți oamenilor importanți din viața ta. Și cel mai simplă metodă prin care poți ajunge la cadoul perfect pentru Crăciun este să ASCULȚI sau să VEZI ce îi place cu adevărat persoanei pe care cauți să o impresionezi. 

Ce hobby-uri are? Cum își petrece timpul liber? Care sunt culorile preferate? Care sunt ideile cu care rezonează? 

cadouri craciun

Ba mai mult decât atât, lista de Crăciun nu ar trebui să-ți golească toate conturile. Nu e nevoie să faci sacrificii financiare pentru a dărui cel mai inspirat cadou. Iar pentru a-ți demonstra asta, vom începe sugestiile noastre pentru cadouri geniale de Crăciun cu unele foarte accesibile ca preț, ceva mai jos. 

Inspiră-te, în continuare, din sfaturile pe care le-am strâns pentru tine.

Când se cumpără cadourile de Crăciun?

Ca în multe alte situații, nu există un moment cheie în care să cumperi cadourile de Crăciun. Ba chiar am putea spune că timing-ul acestei activități depinde de la un individ la altul. E posibil să fii genul de persoană care face cumpărături pentru lista de Crăciun cu câteva luni înainte. Poate chiar din vară ori chiar de Black Friday, când sunt reduceri mari, ceea ce poate fi minunat pentru tine, dacă ești genul calculat și mereu în control.

La fel de potrivit ar putea fi pentru tine să lași cumpărăturile pentru ultimele zile înainte de Crăciun, timp în care vei reuși să strângi cele mai bune idei de cadouri, dacă te identifici ca fiind mai degrabă o persoană spontană. Dacă te încadrezi în această categorie, amintește-ți că cea mai eficientă metodă de a cumpăra cadouri este online. Și în zilele ce urmează, dar și în restul anului.

cadouri craciun

Probabil nu-ți sunt străine traficul, aglomerația din parcări, condusul haotic și nervii întinși la maximum din această perioadă a anului. Confortul casei tale poate fi cel din care alegi cadourile de Crăciun, pe care le vei primi în următoarele zile, fără efort. 

Totuși, ține cont de faptul că și alții ar putea alege varianta online, când vine vorba de finalizarea listei de Crăciun. Îți recomandăm să verifici cu atenție timpii de livrare menționați pe site-urile de unde alegi să comanzi cadourile, pentru a te asigura că acestea vor ajunge înainte de Ajun, în timp util să le împachetezi și să le așezi sub brad. De asemenea, ia în calcul și varianta întârzierii curierilor, situație des întâlnită, mai ales în perioadele aglomerate ale anului, cum este și aceasta. Eventual, optează pentru livrarea la EasyBox, dacă ai vreunul în apropiere. Șansele ca pachetul să întârzie sunt ceva mai reduse în acest caz.

Nu în ultimul rând, verifică politica de retur a site-ului de pe care alegi să comanzi, pentru ca, în cazul nefericit în care coletul se rătăcește și nu mai ajunge la timp la destinație, să-ți poți recupera rapid investiția și, eventual, să te poți reorienta către un alt cadou de Crăciun. 

Unde găsești cele mai inspirate cadouri de Crăciun?

Dacă ești adeptul expresiei „ce-i în mână nu-i minciună”, e posibil să îți placă să petreci ore bune prin magazine, în căutarea unor cadouri geniale de Crăciun pe care să le cumperi fizic. Dacă îți place să testezi calitatea produselor sau să te asiguri că mărimile alese, în cazul în care optezi pentru articole de îmbrăcăminte sau de încălțăminte, sunt cele potrivite, mallul ar fi, în cazul tău, locul perfect din care poți cumpăra cele mai inspirate cadouri de Crăciun. Ține minte, în schimb, că nu ești singurul care alege să meargă fizic la cumpărături, deci așteaptă-te să fie nevoie să-ți faci loc prin aglomerație. 

cadouri craciun

Dacă preferi, în schimb, să faci orice altceva cu timpul tău decât să iei la rând toate magazinele, e posibil ca o sesiune de shopping online să-ți salveze nu doar ore bune, ci și multă energie. În acest caz, totuși, îți sugerăm să nu apelezi la site-uri fără review-uri sau la platforme care nu au afișate informații utile pentru cumpărători, cum ar putea fi condițiile de retur sau un formular de contact.

Cum te asiguri că vei primi cadourile de Crăciun la timp pentru a le pune sub brad?

Așa cum îți spuneam și mai sus, luna decembrie este o perioadă foarte aglomerată pentru aproape toată lumea, inclusiv pentru magazinele online și pentru curieri. Dacă alegi să comanzi cadourile de Crăciun de pe un site sau de pe mai multe, îți recomandăm să acorzi o atenție deosebită eventualelor mesaje pe care platformele le-ar putea afișa în legătură cu timpul de livrare a coletelor.

De cele mai multe ori, această informație este ușor de identificat în partea de sus a site-urilor sau în paginile de produs, unde e posibil să apară mesaje de tipul Din cauza numărului mare de comenzi din această perioadă, perioada de livrare poate fi depășită/prelungită cu X zile. Dacă platforma nu afișează această informație, verifică, totuși, care e promisiunea brandului în legătură cu timpul de livrare. 

Pe Alura.ro, comenzile ajung la adresa specificată în maximum trei zile lucrătoare, iar transportul pe teritoriul României este gratuit. Așa că e un loc perfect din care poți cumpăra cadouri de Crăciun anul acesta! 

În cazul nefericit în care intervine o situație de forță majoră, vei fi notificat în timp real. Comenzile plasate pe Alura.ro sunt procesate şi livrate de luni până vineri, cu excepţia sărbătorilor legale. Comenzile primite după ora 13:00 vor fi procesate şi expediate în ziua următoare. Comenzile primite după ora 13:00, vinerea, nu vor fi procesate până săptămâna viitoare, luni. Termenul de livrare începe odată cu primirea email-ului de confirmare a livrării.

Greșeli pe care să le eviți atunci când cauți cadouri de Crăciun

Prima greșeală pe care o poți face atunci când alcătuiești lista de Crăciun este să lași cumpărăturile pe ultima sută de metri. E drept că pare că avem din ce în ce mai puțin timp la dispoziție, însă amânarea comenzilor pentru Crăciun e cel dintâi pas către o stare suplimentară de anxietate și stres de care, bănuim, nu ai nevoie. 

O altă greșeală este să uiți că ce-ți dorești de Crăciun este să ai o companie plăcută, nu să te apese gândul că ai rămas fără bani. Poți apela la o serie de cadouri simbolice pentru toți cei dragi, fără să „spargi pușculița”. Însă nu și înainte de a cumpăra cadourile de Crăciun în funcție de relația avută cu persoana pe care vrei s-o vezi zâmbind. 

Pentru că asta este o a treia greșeală pe care ai putea-o face în goana după cadouri. Să uiți că relațiile profesionale sunt diferite de cele personale și să ajungi să cumperi un articol mai intim pentru un coleg de serviciu sau de clasă ori, mai rău, pentru șeful tău. Dar despre cadouri inspirate pentru fiecare categorie în parte vom vorbi un pic mai jos. 

cadouri craciun

Nu putem trece la sugestii de cadouri geniale de Crăciun până nu aducem în discuție și o a patra posibilă greșeală, pe care cei mai mulți ajung să o facă. Nu pune gusturile tale pe primul loc, ignorând preferințele celui sau celei care urmează să primească darul tău. E posibil să uiți că suntem diferiți, mai ales când te ia valul cumpărăturilor. Adu-ți aminte de întrebările pe care ți le-am prezentat și mai sus - Ce hobby-uri are persoana pe care vrei să o impresionezi? Cum își petrece timpul liber? Pleacă de la aceste idei de bază, pentru a găsi cadoul perfect de Crăciun.

Nu în ultimul rând, nu uita de importanța ambalajului. Chiar dacă suntem obișnuiți ca interiorul să conteze mai mult, felul în care împachetezi un cadou pentru Crăciun sau pentru o altă ocazie cântărește greu. Mai ales când e vorba de cineva important din viața ta, cum ar putea fi jumătatea ta sau un prieten apropiat. Dacă vei alege să dăruiești de Crăciun un produs Alura, e bine să știi că vei scăpa de grija ambalajului festiv. Indiferent de articolul premium comandat, acesta va fi livrat într-o cutie strânsă ca într-o îmbrățișare de o pamblică lucioasă.

Și-acum, având aceste informații, te invităm să te inspiri din lista noastră cu 53 idei de cadouri geniale de Crăciun. Începem, așa cum ți-am promis, cu cele mai accesibile ca preț.

Idei de cadouri de Crăciun sub 50 lei

Dacă bugetul tău a fost greu încercat în ultima perioadă, nu-ți face griji. Nu e nevoie să-l „sugrumi” și mai tare, pentru că lista de Crăciun poate conține cadouri sub 50 lei. Iată câteva dintre cele mai inspirate cadouri simbolice de Crăciun la care poți apela anul acesta.

O carte

Nu ai cum să dai greș cu o carte. Indiferent că alegi să o dăruiești de Crăciun sau cu oricare altă ocazie, o carte va fi întotdeauna un dar apreciat, indiferent de vârsta sau preocupările persoanei căreia te pregătești să i-o oferi. Orientează-te după bestselleruri sau cărți abia tipărite, care ar putea fi în trend. 

Dacă știi precis că cel sau cea care va primi cartea apreciază un anumit stil sau e fascinată de o persoană publică, caută să te încadrezi în aceste tipare. Cu siguranță destinatarul cadoului de Crăciun nu va fi impresionat doar de gestul tău, ci și de faptul că ai acordat atenție pasiunilor sale.

Un abonament lunar la audiobook-uri

Și dacă tot am pomenit de cărți, cum ar fi să dăruiești nu una, ci chiar mai multe cărți virtuale unei persoane pasionată de cunoaștere? Avantajul accesului la o platformă de cărți audio este acela că nu trebuie să mai pierzi timp alegând un titlu potrivit, pentru că cel sau cea care va primi cadoul tău își va putea alege ce să asculte, în funcție de domeniile preferate.

Poți apela la Voxa, o aplicație cu audiobook-uri 100% românească, unde un abonament lunar cu acces nelimitat la cărțile audio de pe platformă costă doar 48 lei. 

O sticlă cu vin

Un alt cadou cu care nu ai cum să ratezi zâmbetul acela pe care îl aștepți pe chipul celor dragi este o sticlă cu vin. Ca metaforă, vinul poate înseamna fericire și prietenie. Este, de asemenea, un simbol al transformării, care pleacă de la ideea că strugurii ajung să fie turnați în pahar, sub formă lichidă. De asemenea, vinul mai poate simboliza susținere și viață, așa că e foarte potrivit pentru lista de Crăciun a oricăruia dintre noi.

Poți apela la ajutorul unui specialist în vinuri, pe care îl găsești în majoritatea magazinelor de profil, sau te poți baza pe propriile experiențe atunci când vine vorba de alegerea unei sticle de vin pe care te pregătești să o dăruiești. 

cadouri craciun

Un tricou cu un mesaj simpatic

În categoria de cadouri simbolice de Crăciun se poate încadra și un tricou personalizat. Dacă ai ajuns să cunoști suficient de bine persoana căreia vrei să-i faci acest dar, poți folosi o expresie preferată de aceasta. Dacă nu ești foarte apropiat de ea, o idee la fel de bună s-ar putea dovedi și preluarea unei replici amuzante, pe care să o imprimi pe tricou. 

Alege o culoare neutră pentru tricoul personalizat și orientează-te pentru o mărime potrivită, în funcție de statura destinatarului. De preferat este să alegi o mărime mai mare a tricoului, decât să ratezi posibilitatea ca articolul vestimentar să poată fi purtat, în cazul în care nu te pricepi la fel de bine la aprecierea mărimilor cum faci când vine vorba de mesajul pe care vrei să-l imprimi pe țesătură.

Mănuși sau fular

Un alt cadou de Crăciun sub 50 lei care ar fi potrivit pentru oricine este o pereche de mănuși sau un fular ori o eșarfă. Găsești acest tip de accesorii în mai toate magazinele cu profil vestimentar și nu e nevoie să stai prea mult pe gânduri dacă alegi culori neutre. Cui nu îi place să aibă mâinile sau gâtul ori capul protejate de frigul iernii?

Idei de cadouri de Crăciun handmade

Și dacă tot am pomenit de mâini, ce zici de un cadou handmade pentru cineva drag? Aceasta este o metodă inedită de a-ți arăta recunoștința pentru o persoană apropiată. În plus, apelând la un dar de acest fel, susții și micile afaceri locale. Iată câteva idei de cadouri de Crăciun handmade cu care poți surprinde anul acesta.

cadouri craciun

O cană personalizată

Și aici nu ne referim la acel tip de căni pe care le poți imprima la orice centru de printare din oraș, ci la cănile pictate manual. Dacă persoana căreia îi pregătești un cadou inedit de Crăciun are un animal de companie, poți alege ca viitoarea cană să aibă pictată chiar imaginea blănosului. Ori poate chiar destinația preferată sau, de ce nu, artistul pe care îl apreciază cel mai mult.

O caricatură

Un cadou genial de Crăciun ar fi chiar o caricatură pe care s-o înrămezi și pe care cel sau cea care o va primi să o agațe pe un perete acasă ori la birou. Poți alege să incluzi în caricatură chiar două sau mai multe personaje, dacă vrei ca acest cadou să fie unul pentru un cuplu sau pentru o familie întreagă.

Produse cosmetice

Din nou, vorbim de acele produse cosmetice handmade care susțin sănătatea înaintea brandului. Te poți orienta după articole cu un miros de Sărbători, cum ar putea fi portocala, vinul fiert, scorțișoara sau chiar aroma de conifere, sau poți merge pe varianta preferată de persoana căreia îi este adresat cadou, dacă îi cunoști preferințele. 

Lumânări parfumate

Și tot la capitolul miros care ne poartă departe, la fel de potrivite ar putea fi și una sau mai multe lumânări parfumate handmade. Imaginează-ți cum fiecare ritual de împrospătare a camerei îl va face pe cel care va primi cadoul să-și amintească de tine cu drag. 

Un glob cu poză

Dacă e Crăciun, Crăciun să fie! Ce zici de un glob handmade în care artistul care se va ocupa de cadoul tău va introduce și o poză? Dacă te gândești să dăruiești un astfel de glob cuiva din familie, poți folosi o poză cu mai mulți membri, printre care te poți număra și tu. Dacă globul va ajunge la un coleg sau un prieten, ar fi de preferat ca poza din interior să fie cu voi. 

Idei de cadouri de Crăciun pentru ea (iubită, soție)

Deși nu par ușor de impresionat, avem să-ți dăm o veste bună. Femeile sunt mai simplu de mulțumit decât ai putea crede. Sunt anumite cadouri de Crăciun pentru ea cu care nu ai cum să dai greș. Așa că nu te stresa prea mult și lasă-te inspirat de ideile pe care ți le-am pregătit mai jos.

O geantă sau un rucsac din piele

Accesoriul care nu poate lipsi din ținuta unei femei este fie geanta, fie rucsacul. Pe Alura.role poți găsi pe amândouă! Iar dacă nu știi ce să alegi dintre o geantă de umăr și una de mână, îți spunem că vei da lovitura cu oricare dintre cele două variante. Orientează-te, în schimb, după culorile pe care ți le punem la dispoziție, e important ca acestea să spună aceeași poveste cu garderoba femeii pe care o iubești.

La fel de potrivită pentru un cadou genial de Crăciun s-ar putea dovedi și o pereche de ghete de damă din piele. Îmblănite sau mai degrabă potrivite pentru sezonul de primăvară ori de toamnă, ghetuțele Alura sunt create în ateliere și fabrici cu experiență transmisă din generație în generație, recunoscute pentru manopera si calitatea materialelor. Toată pielea folosită pentru colecțiile Alura sau Alura Premium este una italiană și toată manopera este handmade. Ne asigurăm că toate materialele folosite atât pentru ghete, cât și pentru cizmele din piele și pentru celelalte articole de încălțăminte de pe site, sunt de cea mai înaltă calitate și că trec proba timpului. Asta pentru că nu credem în produse sezoniere, ci în refolosirea lor.

cadouri craciun

O trusă de cosmetice

Ce femeie nu iubește să se răsfețe cu o gamă de produse cosmetice de calitate? Aceste truse sunt perfecte pentru oricine adoră să petreacă multe ore în oglindă, așa că te poți baza pe ideea asta ca fiind una perfectă pentru iubita sau soția ta. Iar dacă vrei ca produsele cosmetice să fie în trend cu sărbătorile de iarnă, alege o gamă cu arome specifice, cum ar putea fi cea de turtă dulce, de scorțișoară, vanilie sau măr copt, care să o introducă imediat în atmosfera Crăciunului.

O zi la spa

Și dacă tot am pomenit de înfrumusețare și răsfăț, nu avem cum să omitem o altă idee genială de cadou de Crăciun pentru iubita sau soția ta. Un voucher de o zi la spa e tot ce are nevoie, mai ales la finalul unui an plin. Poți alege fie să cumperi o intrare dublă, să o poți însoți la saune, piscină sau masaj, fie să îi dai ideea de a merge cu prietenele într-una dintre cele mai relaxante experiențe de care va avea parte. 

cadouri craciun

Un parfum

Un alt accesoriu nelipsit pentru femei este parfumul, așa că dacă te gândești să îi cumperi unul de Crăciun, faci o alegere inspirată. Iar de la a lua decizia și până la a-l cumpăra nu mai rămâne decât un singur pas. Alegerea aromei. Poți merge fie pe varianta sigură, de a comanda unul pe care l-ai mai văzut în trusa ei de cosmetice, fie pe varianta îndrăzneață, care presupune alegerea unui miros nou. Dacă o cunoști suficient de bine, e imposibil să nu îi placă, așa că te încurajăm să ai încredere în gusturile tale.

Un bilet la teatru

Cu atâtea tentații în mediul online, mersul la teatru și-a mai pierdut din popularitate în ultimii ani. Dar asta nu înseamnă că nu e o activitate perfectă pentru tine și iubita sau soția ta. Așa că introducem și această idee pe lista de cadouri geniale de Crăciun. Dacă știi că îi place un anumit gen de teatru, comedie sau dramă, alege un bilet la un spectacol de acest tip. Iar dacă ți-a spus că îi place un actor anume, caută să vezi unde-l poate vedea jucând.

Idei de cadouri de Crăciun pentru el (iubit, soț)

Chiar dacă ar putea părea că bărbații sunt mai ușor de „ghicit” când vine vorba de cele mai bune cadouri de Crăciun, situația nu e chiar atât de simplă. Iar dacă vrei să renunți la clasicele pijamale, mănuși și fulare pe care i le-ai tot dăruit în ultimii ani, avem câteva idei mult mai inspirate pentru tine. 

Un portofel sau o borsetă

Așa numitele man purse sau portofelele din piele sunt cadouri perfecte pentru orice bărbat. Iar asta indiferent de activitatea lui de zi cu zi. Pentru a alege culoarea potrivită pentru aceste accesorii, e important să te orientezi după stilul pe care iubitul sau soțul tău l-a adoptat. Dacă e genul de bărbat care nu iese din limitele ținutelor formale, poți opta pentru culoarea maro. Dacă se îmbracă mai mult casual, negrul e nuanța pe care o cauți. În schimb, dacă l-ai descrie mai degrabă ca pe un bărbat nonconformist, te poți orienta și către culori mai îndrăznețe, cum ar putea fi bleumarinul sau griul. 

cadouri craciun

Un gadget

Nu e niciun secret că bărbații sunt pasionați de gadgeturi. Dar de unde să începi lista de Crăciun în căutarea cadoului perfect pentru soțul sau iubitul tău, când această piață e foarte dezvoltată? Ce zici de o periuță de dinți electrică? Sau o șurubelniță electrică ori una de precizie? Ori poate, dacă bugetul tău este destul de generos, te orientezi către un smartwatch sau o consolă de jocuri.

Un masaj

Nu doar femeile iubesc să fie răsfățate. Cumpără pentru iubitul sau soțul tău un voucher pentru masaj, care îl va ajuta să se destindă așa cum merită. Mergi pe variantele clasice de masaj de relaxare sau masaj sportiv și lasă masajul cu pietre sau pe cel cu bambus pentru tine.

O sesiune de plutire

Tot la capitolul relaxare intră și o sesiune de plutire. Ce înseamnă asta? Că iubitul sau soțul tău poate petrece una sau mai multe ore, ori poate toată noaptea, într-o cadă imensă cu apă sărată, care ajută la simularea plutirii în spațiu sau poate aminti de perioada intrauterină. Oricum ar percepe-o, sesiunea va avea un efect incredibil, iar el îți va fi recunoscător pentru ideea ta.

Un curs de conducere defensivă

Iubitul sau soțul tău este pasionat de condus? Poți pune pe lista de Crăciun și un curs de conducere defensivă, care îi va completa perfect abilitățile de șofat. Dacă nu ai buget pentru a achita complet cursul, poți opta pentru un voucher pe care să-l folosească atunci când decide că vrea să-și perfecționeze capacitatea de a conduce în perfectă siguranță.

Idei de cadouri de Crăciun pentru fete

Alegerea unui cadou de Crăciun potrivit pentru o domnișoară poate fi o adevărată provocare. Fetele nu mai sunt nici la vârsta păpușilor, dar nici n-au trecut în perioada matură. Mai mult decât atât, fetele ar putea fi greu de impresionat. Însă ideile noastre de mai jos te vor scoate din încurcătură, dacă erai în căutarea unor cadouri geniale de Crăciun pentru fete.

Un set pentru baie

Fetele fac primii pași în descoperirea ritualurilor de înfrumusețare și îngrijire, așa că un set care conține un bomb bath, o sare de baie și creme de corp le-ar face fericite pe tinerele aflate la vârsta adolescenței. Poți alege arome dulci sau fructate, care sigur îi vor plăcea. 

cadouri craciun

Un curs 

Probabil nu există o perioadă mai bună din viață în care să-i dăruiești unei tinere un curs de dezvoltare personală. Sau unul de specializare, dacă și-a ales deja un domeniu care îi place. Ori, de ce nu, acces la un curs de dans sau un curs de pictură. 

Un jurnal

Multe dintre adolescente păstrează un jurnal, așa că e posibil ca și fiica ta să găsească o pasiune în asta. Se presupune că scrierea zilnică într-un jurnal ajută la relaxare, la autocunoaștere, dar și la urmărirea obiectivelor. Pentru a-i arăta că îi respecți intimitatea, orientează-te către un jurnal cu lacăt, ale cărui chei să le țină doar ea. 

Idei de cadouri de Crăciun pentru băieți

La fel de pretențioși ca fetele, tinerii aflați la vârsta adolescenței pot fi greu de mulțumit. Nici pentru ei jocurile de Lego nu mai sunt o prioritate, așa că e posibil să nu ai prea multe idei pentru un cadou de Crăciun pentru un adolescent. Ce zici de sugestiile noastre de mai jos? 

Patine 

De gheață sau cu rotile, patinele sunt potrivite pentru un tânăr plin de energie, căruia îi place să socializeze. Patinoarele s-au deschis deja, așa că poți alege să îi cumperi un set pentru gheață. Ori dacă vrei să-l pregătești de o vară plină de aventură, alege o pereche de role în culori îndrăznețe. 

patine cadou craciun

Laser tag

O sesiune la laser tag cu prietenii lui ar fi o amintire de neuitat pentru tânărul dornic să experimenteze. Distracția e garantată în cele câteva minute în care băieții își vor testa atenția, viteza de reacție, dar mai ales spiritul de echipă.

Un voucher cadou pe Steam

Băieții sunt pasionați de jocuri, online sau offline. Și pentru că suntem aproape siguri că nu mai ești la curent cu trendurile din domeniu, îți sugerăm să îi dăruiești de Crăciun un voucher pe Steam, platformă de unde tânărul își poate descărca titlurile preferate.

Idei de cadouri de Crăciun pentru copii

Magia Crăciunului este trăită intens de cei mici, care îl așteaptă an de an cu sufletul la gură. Dacă scrisorile copilului tău pentru Moș nu au fost destul de concludente, te poți lăsa ghidat de sugestiile de mai jos pentru a găsi cadoul perfect. 

Un set de știință

Cel mic e pasionat de planete, galaxii și extratereștri? Ce zici să-i cumperi un telescop, cu care poate vedea mai clar Carul Mare sau alte părți din Calea Lactee. Ori dacă juniorul e interesat de biologie, cum ar fi să-i dăruiești un microscop?

Un smartwatch cu cartelă SIM

Dacă vrei să-l știi mereu în siguranță, cumpără-i celui mic un ceas inteligent cu cartelă SIM. Cu ajutorul acestui gadget poți urmări mereu în ce zonă se află sau îl poți suna oricând dorești. În plus, copilul va fi impresionat de noul său accesoriu, mai ales dacă e primul care îi aparține.

O trotinetă

Cel mic e plin de energie? Dăruiește-i o trotinetă! Copilul își va perfecționa abilitatea de a-și păstra echilibrul și va avea șansa de a-și face prieteni noi. 

trotineta cadou craciun

Idei de cadouri de Crăciun pentru părinți sau socri

Părinții și socrii s-ar putea să fie chiar mai entuziasmați decât copiii pentru venirea sărbătorilor de iarnă. E o ocazie excelentă de a vă avea pe toți în jurul bradului și la masa pentru care precis vor pregăti cele mai delicioase rețete. Îi poți răsplăti pentru eforturile lor cu unul dintre cadourile perfecte pentru ei de Crăciun de mai jos. 

Așternuturi de pat

Un set nou de lenjerie pentru dormitor îi va încânta, fără îndoială. Nu uita să alegi așternuturi de pat cu un model care s-ar potrivi cu designul camerei, pentru ca darul de Crăciun să fie unul cu adevărat genial.

Halate de baie personalizate

Oferă-le confort părinților sau socrilor tăi cu un set de halate pufoase personalizate cu o broderie care să indice fie „Domnul și doamna X”, fie „King și Queen” sau orice alt text care ți se pare potrivit. Și adaugă și câte o pereche de papuci pentru fiecare, dacă vrei ca darul să fie complet. 

O cameră Polaroid

Pentru că fac parte dintr-o generație în care amintirile rămâneau imprimate pe hârtia fotografică, părinții sau socrii tăi vor fi cu adevărat impresionați de o cameră Polaroid, despre care știi deja că poate scoate poze aproape developate. Puteți testa primele cadre chiar la masa de Crăciun!

trotineta cadou craciun

Idei de cadouri de Crăciun pentru bunici

Cei care ți-au colorat copilăria merită acum toată atenția ta, mai ales de Crăciun. Dacă nu știi ce să le dăruiești de Crăciun bunicilor tăi, ia în considerare ideile următoare.

Un telefon pentru seniori

Cumpără-le bunicilor un telefon cu taste mari sau un smartphone cu o interfață intuitivă, dacă vrei să vorbești cu ei cât mai des posibil. Nu uita să îi ajuți și cu un mic tutorial despre cum se pot bucura mai mult de noul, poate și primul, lor gadget. 

Pătură electrică

Cu toții știm că cei mai în vârstă pot avea probleme cu circulația. Ceea ce se poate traduce prin picioare și mâini reci mai tot timpul. Îi poți ajuta să își încălzească extremitățile, dăruindu-le fie o pătură electrică, fie un încălzitor electric pentru picioare. 

Ramă foto digitală

Bunicii adoră să rememoreze momentele plăcute prin care au trecut ei și cei pe care îi iubesc. Așa că o ramă foto digitală le-ar aduce zâmbetul pe buze de fiecare dată când dau cu ochii de ea și de calupul pe poze pe care alegi ca rama să le afișeze.

Idei de cadouri de Crăciun pentru nași sau fini

Vă leagă o relație frumoasă, care merită celebrată. Cadourile de Crăciun pentru nași sau fini vă pot chema împreună în orice alt moment al anului, așa că ne-am gândit să îți sugerăm câteva idei simple, dar de efect. 

Un set de pahare de șampanie

Elegante și foarte practice, mai ales în zile de sărbătoare, paharele de șampanie sau seturile de pahare, în general, ar putea fi încadrate ușor la capitolul cadouri geniale de Crăciun. 

pahare sampanie cadou craciun

Un tirbușon electric sau decantor

Dacă întâlnirile cu nașii sau cu finii se lasă cel mai adesea cu o petrecere, nu ai putea găsi un cadou de Crăciun mai potrivit pentru aceștia decât un tirbușon electric sau un decantor. 

Un grătar electric

Perfect pentru o carne bine rumenită chiar și fără intervenția cărbunilor, un grătar electric este perfect pentru iubitorii de barbeque care locuiesc într-un apartament. 

Idei de cadouri de Crăciun pentru prieteni


Suntem siguri că iubirea pe care le-o porți prietenilor nu ar putea lua niciodată o formă materială. Tocmai de aceea, ne-am gândit să îți sugerăm câteva cadouri simbolice pentru Crăciun, care să îi încânte. 

Bilete cu acces VIP la cinema

Imaginează-ți o seară împreună cu cei mai buni prieteni la un film nou lansat, la zona VIP, unde vă așteaptă o masă copioasă, tot felul de băuturi răcoritoare și acces nelimitat la popcorn și nachos. Nu-i așa că sună bine?

Idei de cadouri de Crăciun pentru prieteni

Un board game

Pentru serile friguroase de iarnă, în care vă întâlniți la interior, un board game ar completa perfect peisajul. Dacă prietenii tăi au o imaginație bogată, poți opta pentru un joc de tipul Dixit, iar dacă sunt mai degrabă pasionați de strategie, un Catan v-ar ține pe toți în priză.

Coastere pentru pahare

Nimic nu spune că-ți cunoști prietenii mai bine decât un set de coastere personalizate pentru pahare sau căni, care să reprezinte una dintre pasiunile lor. Dacă sunt iubitori de muzică, poți alege coastere în formă de CD-uri, iar dacă sunt îndrăgostiți de călătorii, le poți lua câte unul cu imagini din fiecare destinație pe care aceștia au vizitat-o.

Idei de cadouri de Crăciun pentru colegi sau pentru Secret Santa

Dacă organizați Secret Santa la birou, s-ar putea ca ideile de cadouri simbolice de Crăciun de mai jos să fie chiar cele pe care le căutai.

Decorațiuni de Crăciun

Oricine ar aprecia o coroniță din brad cu ornamente specifice Crăciunului sau un glob personalizat, așa că mergi pe varianta cea mai simplă atunci când nu ai imaginație pentru un cadou mai sofisticat pentru colegi. 

Idei de cadouri de Crăciun pentru prieteni

O tablă de darts

Un joc perfect antistres, dar și o ocazie de a socializa cu colegii sau prietenii. Tabla de darts este perfectă pentru un cadou de Secret Santa, pentru că este atât accesibilă ca preț, cât și plăcută de toată lumea. Unde mai pui că poate ai noroc și colegul sau colega la care ajunge o lasă la birou, deci vă veți putea relaxa în echipă tot anul viitor!

O boxă de karaoke

O boxă portabilă cu microfon pentru karaoke ar fi, din nou, o ocazie de socializare și relaxare. Și chiar dacă nu apuci să o testezi alături de colegul căruia i-o dăruiești, fii sigur că el se va distra pe cinste datorită ei. Oricine are (impresia că are) voce după două beri.

Idei de cadouri de Crăciun pentru șefi

S-ar putea să fii stresat de ideea că trebuie să cumperi un cadou pentru superiorul tău. Sperăm că ideile de cadouri de Crăciun pentru șefi de mai jos să te inspire.

Un coș cu produse premium

N-ai cum să dai greș cu un coș cu produse alimentare de calitate. O sticlă de vin sau una de whiskey, un cozonac premium, o specialitate din cafea și o cutie cu bomboane fine ar constitui cadoul perfect de Crăciun pentru șeful tău.

Un stilou

Deși puțini mai sunt cei care scriu cu stiloul în zilele noastre, acest cadou nu va fi doar unul elegant, ci și foarte util pentru o persoană care semnează zi de zi documente. 

Idei de cadouri de Crăciun pentru prieteni

O jucărie antistres

Dacă șeful tău este o persoană cu simțul umorului, poți apela la un cadou neconvențional pentru Crăciun. O jucărie antistres l-ar ajuta nu doar să se calmeze în momentele tensionate, dar îl va face și să-și amintească de tine să zâmbească ori de câte ori va da cu ochii de ea. 

Idei de cadouri de Crăciun pentru profesori

Cauți cel mai inspirat cadou de Crăciun pentru un profesor? E posibil să te putem ajuta cu câteva sugestii. 

Un ceas de perete

Prețuiești fiecare clipă petrecută alături de dascălul tău, în sala de curs? Oferă-i un ceas de perete ca dar de Crăciun, care îi va aminti tot timpul de recunoștința ta. 

Un tablou

La fel de potrivit pentru a completa designul cabinetului unui profesor sau chiar una dintre camerele locuinței sale ar putea fi un tablou. Pictura ar putea reprezenta un peisaj sau un mesaj ascuns în câteva simboluri.

Un disc de vinyl 

Mulți iubesc muzica, dar puțini sunt cei care știu că sunetul analog este mult mai clar decât cel digital. Dacă și profesorul căruia vrei să-i faci un cadou de Crăciun este meloman, un disc de vinyl al unui artist pe care îl apreciază ar putea fi darul ideal pentru această ocazie.

Idei de cadouri de Crăciun pentru prieteni

Idei de cadouri de Crăciun care se potrivesc oricui

Să presupunem că ești invitat de Crăciun acasă la părinții unui prieten sau că urmează să-ți cunoști viitorii socri cu această ocazie. Însă nu știi aproape nimic despre pasiunile sau preferințele lor. Și nici nu ai cum să îi întrebi ce-și doresc de Crăciun. Ideile de cadouri care se potrivesc oricui pe care ți le-am pregătit mai jos te vor scoate din încurcătură.

Accesorii pentru aromoterapie

Câteva uleiuri parfumate combinate, o lumânare, lumina slabă și muzica în surdină au făcut mereu minuni împreună. Așa că nu ai cum să greșești cu un set pentru aromoterapie, pe care îl poți oferi indiferent de ocazie sau de destinatar. 

Idei de cadouri de Crăciun pentru prieteni

Un album foto

La fel de potrivit pentru Crăciun sau pentru orice altă sărbătoare poate fi și un album foto, dăruit chiar și unei persoane despre care nu știi mare lucru. Alege unul cu un design simplu și nu uita să surprinzi momente interesante pe cameră chiar de la petrecerea la care te pregătești să-l oferi. 

O decorațiune de interior 

Și decorațiunile de interior te pot scoate dintr-o situație în care nu știi ce să cumperi de Crăciun. O clepsidră sau o vază într-o formă inedită s-ar putea dovedi a fi un cadou simbolic perfect pentru orice ocazie. 

Idei de cadouri de Crăciun pentru prieteni

Uneori, cel mai prețios dar pe care îl putem oferi celor pe care îi iubim este simpla noastră prezență. Cutiile sau pungile festive pot conține doar cadouri simbolice de Crăciun. Așa că nu uita că în perioada asta a anului toate drumurile duc Acasă!

Sărbători liniștite să ai!